--- © --- 2021 - MAI --- © ---

 

VELKOMMEN MAI DU SKJØNNE MILDE !

 

Mai starter vakkert med Plommetre og Forsytia som sjonglerer med sine overveldende blomsterflor i hagen bak det store tomme ensomme huset i skogen.

 

7-8.MAI: Potetplanter av ukjent sort !

Jeg hadde så kalte potetepler på noen av potetrisene i fjor sommer og tok vare på et par stykk av disse som jeg bare lot henge i et fibertørkle luftig på verandaen gjennom vinteren og for noen uker siden kom jeg på disse og delte de og presset ut frøene og la disse til tørk på en papirserviett.

Jeg hadde lest en del på nettet om at det kunne være vanskelig å få de til å spire og det var masse råd om hva en måtte gjøre men "lat" som jeg er overlot jeg akkurat det problemet til naturen og resultatet lot ikke vente på seg.

En snau uke etter såing var det tett vekst av små potetplantespirer i plastboksen med jord så nå er problemet plass !

Jeg forsøker å få plantet så mange som mulig i småpotter foreløpig men jeg betviler sterkt at jeg har krefter til å grave hakke og spa frem så mye jord at jeg kan plante og drive frem potet av alle sammen og det er i grunn litt synd for en aner ikke hva slags poteter dette blir da frø i slike potetepler ikke nødvendigvis blir slik som sin morplante og frøene inni to epler kan gi fullstendig ulike resultat selv om de henger på samme plante.

Spennende !

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TILBAKE til APRIL
VIDERE til . . .