--- © --- 2021 - MAI --- © ---

 

VELKOMMEN MAI DU SKJØNNE MILDE !

 

Mai starter vakkert med Plommetre og Forsytia som sjonglerer med sine overveldende blomsterflor i hagen bak det store tomme ensomme huset i skogen.

 

7-8.MAI: Potetplanter av ukjent sort !

Jeg hadde så kalte potetepler på noen av potetrisene i fjor sommer og tok vare på et par stykk av disse som jeg bare lot henge i et fibertørkle luftig på verandaen gjennom vinteren og for noen uker siden kom jeg på disse og delte de og presset ut frøene og la disse til tørk på en papirserviett.

Jeg hadde lest en del på nettet om at det kunne være vanskelig å få de til å spire og det var masse råd om hva en måtte gjøre men "lat" som jeg er overlot jeg akkurat det problemet til naturen og resultatet lot ikke vente på seg.

En snau uke etter såing var det tett vekst av små potetplantespirer i plastboksen med jord så nå er problemet plass !

Jeg forsøker å få plantet så mange som mulig i småpotter foreløpig men jeg betviler sterkt at jeg har krefter til å grave hakke og spa frem så mye jord at jeg kan plante og drive frem potet av alle sammen og det er i grunn litt synd for en aner ikke hva slags poteter dette blir da frø i slike potetepler ikke nødvendigvis blir slik som sin morplante og frøene inni to epler kan gi fullstendig ulike resultat selv om de henger på samme plante.

Spennende !

 

Lille Kneppers er kneppt på kneipp

 

28.MAI: Kikertene begynner forsiktig blomstring , det er litt tidlig men le-veggen jeg satt opp har nok gjort god nytte og gir betydelig bedre kår enn mitt første forsøk i fjor.

 

Mine frøsådde poteter av typen "Monsis Surprise" er nå så store at jeg har plantet ut 28 stykk av dem i kjøkkenhagen men de får et fibernett over seg de første dagene som beskyttelse mot rådyrtråkk og den brå overgangen fra verandaen og ut i friluft.

 

De vanlige settepotetene har jo allerede bodd ute i mange uker og nærmer seg hypping tror jeg . . .

 

Årets kjøkkenhage har mange ledige områder og gjerdet er langt fra ferdig ennå men jeg beskytter plantene med fibernett og håper det går bra en liten stund til.

Det er rart å tenke på at for bare to år siden var dette en ugresshaug med svære steiner og to meter høy brennessle og burot og rødhyll og annet håpløst og dette har jeg greid helt alene , hver eneste centimeter har jeg spadd hakket ryddet stein og fått orden på med håndredskap.

JEG ER FORNØYD MED EGEN INNSATS !

Nå får jeg bare håpe jeg greier å fortsette , kroppen er dum men viljen er sterk :D

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TILBAKE til APRIL