--- © --- 2021 - APRIL --- © ---

VELKOMMEN APRIL !


01.APRIL: April startet med vakkert nydelig solskinn og årets første NesleSommerfugl som takknemlig nøt godt av svetten fra en Bjørk jeg hadde saget ned noen dager tidligere.

 

Nede i skogskrattet syd for hagen i skogen hvor Zwart ofte var på jakt oppdaget jeg at en bjørkestamme nå hedrer han med en fantastisk fin mørk siluett av en katt nederst på stammen , som om Zwart fremdeles sitter å speider og lever videre i den samme verden som oss andre.

 

Den Gule Bergenseren sørger og har gått ned mer enn en halv kilo , noe som er ganske mye på en sånn liten pus , og han går nesten ikke ut men jeg håper det retter seg når jeg er mer ute å arbeider i hagen og kjøkkenhagen igjen og at han etter hvert blir tryggere på livet igjen selv om Zwart er borte etter 14 års samboerskap og felles jaktturer.

 

02.APRIL: Hagearbeidet er i gang selv om det ennå er lenge til det er trygt mot nattefrost så kan mye arbeid gjøres allerede nå og arealet utvides litt og det gjøres både rydding etter fjoråret og forberedelse til et nytt og forhåpentligvis grøderikt år i kjøkkenhagen.

 

03.APRIL: Projekt Le-vegg mot nordavind i kjøkkenhagen !

Fire stolper . . .
Spett Spade Hammer og Spiker . . . og masse stein.
og en lang gammel stål-tak-plate . . .

 

Ett par timer senere . . .
Langt fra vakkert men veldig effektivt og gjør det betydelig lunere i kjøkkenhagen :D

 

Sett fra syd ser den nye le-veggen veldig pusslete ut men den er faktisk 6 meter lang og 1 meter høy pluss ca 20 cm høyere stolper som tåler ennå mer gjerde om det blir behov for det.

Veldig fornøyd med dagens innsats i hagen :D

 

14.APRIL: Det er fremdeles frostnetter ute så jeg har kun sådd inne i dorullpotter foreløpig og i dag sådde jeg noen forskjelliger erter og bønner som får en liten tjuvstart inne under kjøkkenbenklampa.

 

Og mens jeg forbereder mine vegetariske nytelser inne på kjøkkenet driver andre med rovmord utenfor vindusglugga mi , her representert ved dagens Spurvehauk med en Kjøttmeis i klørne.

 

Utplanting av sarte planter som forhåpentligvis vil gi matgrøde i løpet av sommeren gjøres med forsiktighet da det ennå er utrivelige nattetemperaturer og jeg har valgt å teste litt med bitte små minidrivhus i form av noen gamle tildels gjennomsiktige bøtter jeg håper duger til å gi plantene en liten tjuvstart utendørs og hindre at kulda tar drepen på dem.

27.APRIL: Min egen navnsdag feires i stille ro i hagen i skogen med litt diverse hagearbeid og kjøkkenhageoppdateringer hvor utplanting allerede står for døren fordi jeg har sådd og spiret frem alt for mye planter som trenger lys og større jordforhold.

 

Den Gule Bergenseren har begynt å være litt mer ute igjen og jubelen sto rakt i taket i heimen i dag da han kom hjem med dagens fangst , en diger Vånd , dette er Gulars sitt første jaktbytte siden han ble alenepus og han var mektig stolt av fangsten selv også og spiste opp nesten hele pelsdyret untatt bakparten og innvollene som jeg måtte ekspedere ut på kompostdynga litt senere.

 

VÅND , fruktredreper og kjøkkenhageterrorist !

 

Favabønner av to ulike typer har fått flytte ut i kjøkkenhagen og har foreløpig et godt beskyttende fibernett over seg som slipper gjennom lyset men holder på varmen og fuktigheten slik at plantene ikke fryser om natten og ikke tørker ut så fort på dagtid.

 

Førstegrøden ! (fra småpotter på verandaen)
Reddiker og diverse sorter plukksalat har allerede begynt å gi smakstilskudd til maten og gir et apetittvekkende tilskudd for ganen. Avokado Tomat og Løk er derimot selvkjøpt på Kiwi'n :D