--- © --- DESEMBER 2020 --- © ---

VELKOMMEN DESEMBER OG ADVENT !

 

Det er fremdeles grønt ute (selv om dette bildet ble knipset på tur i naboskogen for noen dager siden)

 

01.DESEMBER og jeg har fått Adventskalender i gave fra en superkoselig sambygding , Kjærsti , som har omsorg for naturen og sine medmennesker på alle mulige måter :D

Du kan lese mer om Adventskalenderen her: https://www.sabima.no/advent2020/

 

Den Gule Bergenseren skuer ut på morgenfrostet landskap (all den vakre hvite frosten forsvant rett etterpå)

 

02.DESEMBER: Staselig sjef over matstativet til småpippene , Spurvehauken jakter stadig omkring stativet men småfuglene er somoftest raske med å fly unna heldigvis.

 

BILDE fra 16.NOVEMBER da jeg etter flere ukers venting endelig fikk frem rotspire på frø jeg plukket ut av en POMELO jeg hadde kjøpt på COOP-Extra. Frøene ligger som alle andre sitrusfrukter inni et tykt lyst skall som en må plukke av før en legger frøene til spiring og jeg valgte å legge de i vått serviettpapir inni en plastpose og lot de henge på en knagg på badet hvor det er varmt. Slik de er på bildet ble de så puttet i jord i potte og dekket med plast igjen og plassert varmt oppunder lampen over håndvasken på badet som står påslått hele tiden.

 

03.DESEMBER: POMELO ! endelig kan jeg vise frem små struttende knallgrønne spirer som ser livskrafige og flotte ut , håper inderlig dette går bra videre og at de fortsetter veksten.

 

08:DESEMBER Regnplask , 5 varmegrader og grønt ute . . . Den Gule og Den Zwarte synes det er greit å jakte fra vinduskarmen i dag.

 

Ute ved kjøkkenhagen er det fremdeles planter som vitner om en lang sommersesong og som ennå ikke har gitt tapt for vinterens forsøk på endringer.

 

23.Desember: Jeg rakk akkurat å bli ferdig med julegaven til TurGåerVeninda og den lå pakket og klar da hun svingte innom for en siste julehilsen i juleinnspurten :D

 

Begge pelsdyra nyter GarasjeHeimens eneste utsiktspost og selv om det er litt trangt om plassen er det svært skjelden noe krangel :)

 

24.Desember: Julepakke fra TwitterVeninda ToneMor , nydelig håndtverk i deilig varm ull og perfekt passform :D

 

Julepakke fra Lisbeth TurGåerVeninda mi en fleecejakke i knallfarger :D

Ellers forløp Julaften ganske stille og det ble spist julegrøt og kaker og kveldsmat til den store gullmedaljen. Selve julemiddagen ble utsatt til første juledag for maven var rett å slett så stappmett av en diger "familieporsjon" risengrynsgrøt at det ikke var plass til å nyte en stor middag i tillegg.

Velsignet GOD JUL til alle :D