--- © --- 2021 - AUGUST --- © ---

 

VELKOMMEN AUGUST , håper du leverer en varm og god ettersommer før høsten setter inn.

 

Det klippes gress i hagen i skogen med lånt klipper fremdeles , jeg klarte heldigvis å reparere den så jeg kunne fortsette å klippe og ikke gro ned i krattgress og buskvekster . . .

 

Den Gule Bergenseren fortsetter trofast og ivrig å ta sin tørn i kjøkkenhagen hver eneste dag :D

 

BlomkarseBlomst i kvelds-mot-sol :D

 

Og dersom du lurer på om JinYang-bønner har samme fargemønster som JinYang-symbolet så kan jeg bekrefte at det har de ja og de smaker dessuten supergodt !

 

En moden BotleNeck-gresskar klar for nytelse til middagen , og det er mange fler modne i kjøkkenhagen nå i fall noen ønsker gresskar til middag ?

 

SQUASH !
Og dette er virkelig en god sprø og smakelig squash som egner seg supergodt rå i salat eller til varme retter for den (grønn)saks skyld og det avbildede eksemplaret veide hele 2,5 kg og holder nok til minst to middager med poteter bønner og gulrot til her i heimen :D

 

JEG HAR LAGET SYLTETØY !

Sist det ble kokt syltetøy her på tunet var det Mamma som laget og det er vanvittig mange år siden så nå er jeg bittelitt stolt av meg selv , en barriere er overkommet !

Syltetøyet ble laget hovedsakelig av Blåbær : 2,4kg av de blå bærene og 3 store epler og 3 deciliter physalisbær , alt fra egen kjøkkenhage , jeg hadde bare 2 dl sukker oppi men smaken er supergod og det ble 7 små 3dl-glass med syltetøy og en dessertskålrest som jeg spiste opp lenge før den rakk å bli kald :D

 

I min rikholdige kjøkkenhage har jeg noen veldig morsomme , og supergode , squash (Pattisson / Musselsquash) som kan brukes enten unge , med lyst grønnskjær , rett i salaten rå uten å skrelle de eller rett i varme retter eller litt større og modnere med kraftigere skall som en ovnsbakt rett (PattyPan) med selvkomponert fyll og herunder kommer et eksempel på en vegetarvariant jeg har laget selv nå i August.

 

Dagens ingredienser til middag: Grønne ferske Kikerter , Løk , Gulrot , Pastinakk , Agurk (gir ekstra god smak på sjy og legges litt inni og litt under/rundt i ovnsformen) og Poteter , hvitløk og Tomater som ikke er med på bildet.

 

Skjer av toppen med stengelen og ta ut senteret / frøkjerner i squashen og gjør plass til fyllet og hiv gjerne litt krydder inni sammen med et opphakket hvitløksfedd i hver squash.

 

Fyll squashen til randen med ønsket innhold og trykk det godt inni og dryss over litt ønsket krydder og olivenolje.

 

Sleng lokkene oppå og dander poteter og tomater rundt i formen , her er det brukt grønne tomater men røde er ennå bedre , og litt krydder og olivenolje og klar for ovnsbaking.

 

Ca en drøy times tid i ovnen på 180-200grader.

 

Middagen er servert - smaklig måltid :D

 

Og den andre varmet jeg opp til KveldsMat :D

 

30.August ble det høstet løk så nå er jeg godt løk-berget for vinteren :D

 

 
 
TILBAKE til JULI