--- © --- FEBRUAR 2020 --- © ---

31.Januar-01.Februar: NRK sender nå Svalbard MinuttForMinutt (på NRK2) sammenhengende i 9 døgn og jeg følger med på TV-skjermen via twitter med små tekstdrypp i ren nytelsemodus og gledesrus over å oppdage at regien har rekonstruert og bruker igjen et baugmontert kamera under reisen. .

 

01.Februar: Mer nytelse av sendingen NRKsvalbard

 

01.Februar: Nyter sendingen på tv samtidig som jeg twittrer en liten værrapport fra Rygge.

 

01.Februar: Lager middag og danser til musikken fra Svalbard-tv-sendingen :)

 

01.Februar: Og dersom noen lurer på hvordan været er i Rygge i disse dager , etter snøveret forleden kveld , ser det slik ut på utsiden av vindusglugga mi i efta :D

 

04.Februar: VINTEREN HAR LANDET I RYGGE ! Det har iallfall landet 15 cm snø i løpet av natten :D

 

04.Februar: Småpippene leter etter mat under granbuska hvor snødekket ikke er så tykt.

 

04.Februar: En søt Gulspurv fortalte meg at solen var ekstra vakker i dag da den tittet frem på ettermiddagen.

 

 

Det ble spilt fantastisk mye fin musikk gjennom den over ni døgn lange sendingen og all musikken var norskprodusert og jeg ble superglad over å få høre en av mine absolutt beste favoritter Halvdan Sivertsen med låta Hellige Jord.

 

Plutselig oppdaget jeg at det nesten var fullmåne utenfor vindusglugga mi :)

 

Zwartingen fortalte meg at snøen var nesten vekk igjen og jeg burde ta meg en tur ut i frisk luft , nok tv nå :D

 

På posten for å sjekke postkasseboksen og der var det julegave fra snille søte Jenny :D

 

Jenny er en sånn hverdagsengel :D

 

10.Januar: Mandag og første dagen uten Svalbard minutt for minutt på tv og plutselig dukket renovasjonsbilen opp og tømte restavfallsdunken som jeg ikke hadde fått vært ute å fylt ennå fordi tømming jo skjer på tirsdager ute i skogen her . . . helt feil men MOVAR (renovasjonsfirmaet) har ikke gitt beskjed om endrede tømmerutiner så da får søpla stå til neste tømming om fjorten dager . . . *sukk* for noe dustete system.

 

11.Februar: Det var på tide å fylle tanken på min lille blå bil og snakk om superflaks da jeg skulle fylle , da jeg kjørte avgårde i retning bygdas CircleK ba jeg en stille bønn om at ikke bensinprisen var så høy i dag som jeg måtte fylle og da jeg rundet svingen og så skiltet på stasjonen viste litt over 14,- literen jublet jeg og da jeg sjekket kvitteringen var den blitt ennå lavere rett under 14kr liter'n , en slik dag burde en hatt hundreliters tank hehehe men uansett TAKK :D

 

12.Februar: Den Gule Bergenseren observerer at MOVAR kommer for å hente utsortert plast . . .

 

13.Februar: Det gamle epletreet som døde for noen år siden og ble delvis frisert for rydding har stått på vent veldig lenge og nå var det på tide å forsøke seg. Jeg gravde litt rundt rota på den og kjente at den var rikelig ruggeløs og ved hjelp av et langt tau og litt vridning og manuel trekkraft , utrolig hvor mye kraft en får med langt tau og et feste høyt oppe på en lang tykk solid gren . . .

 

. . . og der lå den i solskinnet klar til neste arbeidsdag . . .

 

14.Februar: Frostmorgen og tidlig arbeidslyst , den korte grenen og den litt lengre tykke grenen ble saget av og fraktet opp til garasjen , nå gjenstår bare hovedstammen men det får bli en annen dag :D

 

16.Februar: FavorittMiddag med svart ris , rødløk , tomater og mais :D

 

Like greit å legge om til piggfritt skotøy igjen når det bare er grønt og skjønt utenfor veggene.

 

17.Februar: Grønt og skjønt og stort sett 10 varmegrader midt på dagen (i skyggen) :D

 

19.Februar: RødLøk nyplukket på løkjordet på andre siden av skogen , vinteren her i Rygge har vært så lite vinter at løken fremdeles er fast og fin (iallfall de jeg plukket mens de 'myke' fikk ligge igjen) og etter grovrens på plenen utenfor garasjeheimen ble det nesten ei helt full storbøtte med deilig mat.

Turer i skogen blir så masse mye bedre når en samtidig kan gjøre litt fornuftig :D

 

 
 
 
 
 
TILBAKE til 2020
     
   

--- © ---